Požari na poljoprivrednim površinama

Foto: Ilustracija

Jučer, 18. listopada, oko 10 sati u polju nedaleko Novigrada Podravskog 50 – godišnjak je palio strnište te se požar proširio na tri susjedna polja, gdje je na dva polja izgorio dio nasada kukuruza. Požar su ugasili vatrogasci DVD Novigrad Podravski. Nije bilo ozlijeđenih osoba a materijalna šteta cijeni se na 1 200 kuna.

U ponedjeljak, 17. listopada, oko 17 sati u Križevcima u Potočkoj ulici 64 - godišnjak je spaljivao kukuruzovinu na svojem polju. Ostavio je vatru  bez  nadzora te se zapalio i djelomično nagorio drveni stup HEP-a. Materijalna šteta biti će poznata po odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća.

Opetovano upozoravamo građane, poljoprivrednike, šumske radnike i dr. da se pridržavaju odredaba Zakona o zaštiti od požara, Zakona o šumama te općinskih i gradskih odluka o mjestima i mjerama spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla. Ne palite vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljajte vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati velike posljedice.  



Stranica