Oprez u prometu tijekom blagdana

Tijekom Božićnih blagdana dolazi do znatnog povećanja frekvencije vozila, uslijed čega na prometnicama, a posebice u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu povremeno može doći do otežanog i sporijeg odvijanja prometa.

Foto: Ilustracija

Tijekom Božićnih blagdana dolazi do znatnog povećanja frekvencije vozila, uslijed čega na prometnicama, a posebice u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu povremeno može doći do otežanog i sporijeg odvijanja prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara. Ovo će posebice biti izraženo 23. prosinca u poslijepodnevnim satima i 24. prosinca, kada će se obavljati posljednje pripreme za predstojeće Božićne blagdane, te u ponedjeljak, 26. prosinca. 

U blizini crkvi u kojima će se odvijati Svete mise dana 24./25. prosinca, također se očekuje veća frekvencija vozila i velik broj parkiranih osobnih automobila uslijed čega može doći do sporog odvijanja prometa, ali i velik broj pješaka.   

Molimo građane za strpljenje u slučaju sporijeg odvijanja prometa. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Kako se u subotu, 24. prosinca, sukladno meteorološkim najavama, očekuje pogoršanje vremenskih prilika, molimo sve sudionike u prometu da budu izrazito oprezni i poštuju prometne propise i znakove, a na vozače posebice  apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima, vožnju s dopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu i da vozila opreme zimskom opremom. 

Kako bi se osigurala optimalna protočnost prometa na cestama i  najveći mogući stupanj sigurnosti svih sudionika u prometu, odnosno kako se ne bi ponovilo prošlogodišnje događanje prometnih nesreća sa smrtnim ishodom,  od 23. do 27. prosinca 2011. g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provoditi će se pojačani nadzor mladih vozača, poštivanja brzine kretanja vozila i upravljanja pod utjecajem alkohola.



Stranica