Rezultati akcije "Nadzor biciklista"

U četvrtak, 26. siječnja, od 17 do 23 sata, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je preventivno - represivna akcija nadzora vozača bicikala.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 26. siječnja, od 17 do 23 sata, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je preventivno - represivna akcija nadzora vozača  bicikala. 

Tijekom akcije izvršen je nadzor nad 68 vozača bicikala, od kojih su dva vozača bicikala isključena iz prometa (vožnja pod utjecajem alkohola i nekorištenje zaštitne kacige). 

U akciji su ukupno utvrđena 43 prekršaja od čega 35 usmjerenih prekršaja na vozače bicikala, i to: 12 prekršaja nekorištenja svjetala, 10 prekršaja odnosilo se na tehničku neispravnost bicikala, 10 prekršaja  nekorištenja reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće, jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, jedno nekorištenje kacige i jedan prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom.

U 22.20 sati u Đurđevcu u Vinogradskoj ulici hrvatski državljanin (1991.) upravljao je biciklom pod utjecajem alkohola od 1,24 g/kg. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je pušten na slobodu. 

Tijekom provođenja akcije policijski službenici biciklistima su uručili 68 letaka  „Pravila sigurnog sudjelovanja bicikala u cestovnom prometu“. 

Tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači bicikala.



Stranica