Križevci: Edukativno predavanje u domu umirovljenika

Danas, 3. veljače, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu u Domu umirovljenika u Križevcima održao je kraću edukaciju osobama starije životne dobi na temu sudjelovanja pješaka kao sudionika u cestovnom prometu.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 3. veljače, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu u Domu umirovljenika u Križevcima održao je kraću edukaciju osobama starije životne dobi na  temu  sudjelovanja pješaka kao sudionika u cestovnom prometu. 

Tom prilikom su istaknute prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci s posebnim naglaskom na prometne nesreće s smrtnim posljedicama, posebice iz razloga što su u protekle dvije godine na području Policijske postaje Križevci smrtno stradale tri pješakinje u poodmakloj životnoj dobi. 

Naglasak je stavljen i na obveze koje proizlaze iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama a posebice  vezano uz korištenje reflektirajućih prsluka tijekom noći i uvjetima smanjene vidljivosti. 

Prisutne osobe, njih dvadeset, iskazali su zadovoljstvo s edukacijom a mišljenje je da su  takvi savjeti korisni i da  djeluju pozitivno u smislu smanjenja broja prometnih nesreća te stradavanja u istima.



Stranica