Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 3. do 6. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 88 prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 3. do 6. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 88 prekršaja. 

Utvrđeno je 15 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom, devet prekršaja odnosilo se na nekorištenje zimske opreme, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,  tri nepropisna parkiranja, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,  dva prekršaja odnosila su se na oduzimanja prednosti prolaska, dva prekršaja isteka valjanosti prometne dozvole, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije položenog vozačkog ispita i dr. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otriježnjenja smješteno je bilo pet vozača, dok su tri vozača uhićena te su  provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama uvjetnog zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije. 

Iz prometa je isključeno 10 vozača, od čega sedam vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola, te devet vozila. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 4. veljače u 0.30 sati na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 između Virja i Đurđevca, kada je hrvatski državljanin (1982.) prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,52 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja nakon čega je pušten na slobodu. 

Najveća brzina zabilježena je u nedjelju 5. veljače u 13.27 sati kada je hrvatski državljanin (1983.) upravljao osobnim automobilom Zagrebačkom ulicom u Svetom Ivanu Žabno, brzinom od 83 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h. 

Tijekom vikenda zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. 

Neprilagođena brzina kretanja uvjetima na cesti (kolnik prekriven snijegom) i smanjenoj vidljivosti uslijed snježnih padalina, bila je uzrok događanja četiri prometne nesreće, od čega jedna prometne nesreće s ozlijeđenom osobom.



Stranica