Rezultati pojačanog nadzora prometa na D - 2

U srijedu, 8. Veljače, od 11 do 16 sati na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2.

Foto: Ilustracija 

U srijedu, 8. Veljače, od 11 do 16 sati na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2. 

U sklopu pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, vožnju prije stjecanja prava, vožnju za vrijeme zabrane, kretanje pješaka, na prometovanje vozača bicikala, traktora i teretnih automobila, istek prometne dozvole i upravljanje tehnički neispravnim vozilima. 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirano je 27 vozila, od čega 17 osobnih automobila i 10 teretnih  automobila, izvršeno je 10 tehničkih pregleda teretnih automobila na cesti, a o čemu su  sačinjeni Zapisnici o tehničkom pregledu vozila na cestama. 

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 20 prekršaja, od čega po prekršajima: tri prekršaja pretovara, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja odnosila su se na istek periodičkog tehničkog pregleda, dva prekršaja isteka valjanosti prometne dozvole do 15 dana, dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji, dva prekršaja odnosila su se na nepropisno kretanje, jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja (od 20 do 30 km/h u naselju), jedno  nepropisno pretjecanje, jedan prekršaj  nekorištenja svjetala u prometu i dr. 

Sukladno Zakonu o radnom vremenu obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđena su tri prekršaja. 

Tijekom pojačanog nadzora na cijeloj dionici državne ceste D - 2 vršeno je mjerenje osovinskog opterećenja, najveće dopuštene mase i dimenzije teretnih automobila, u suradnji sa djelatnicima Hrvatskih cesta, kojom prilikom je izvršeno vaganje šest teretnih automobila, te je kod jednog teretnog automobila utvrđeno prekoračenje osovinskog opterećenja. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa na D - 2 nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica