Rezultati pojačanog nadzora na D - 41

U četvrtak, 16. veljače, od 10 do 16 sati na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 41.

 Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 16. veljače, od 10 do 16 sati na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 41. 

U sklopu pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, nadzor teretnih automobila i autobusa, nadzor mladih vozača, prometovanje vozača bicikala i kretanje pješaka. 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirano je 16 vozila, od čega osam osobnih automobila, šest teretnih automobila i dva autobusa kojima se organizirano vrši prijevoz djece. Izvršeno je sedam tehničkih pregleda teretnih automobila na cesti, o čemu su  sačinjeni Zapisnici o tehničkom  pregledu vozila na cestama, dok je jedan autobus upućen na izvanredni tehnički pregled gdje je utvrđena teža tehnička neispravnost, te je isti isključen iz prometa. 

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 14 prekršaja, od čega po prekršajima: osam prekršaja pretovar, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima i tri prekršaja neispunjavanja posebnih uvjeta za organizirani prijevoz djece.

Sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu utvrđena su tri prekršaja koja su se odnosila na prekoračenje dnevnog vremena vožnje i tri prekršaja nepravilnog korištenja tahografskih listića.

Pojačani nadzor prometa na državnoj cesti proveden je u suradnji sa djelatnicima Hrvatskih cesta koji su kod pet teretnih automobila utvrdili prekršaje pretovara. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa na D - 41 nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica