Postavljeni svjetlosni znaci u Kloštru Podravskom

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Početkom školske godine 2011./2012. g. Policijska postaja Đurđevac uputila je Vijeću za prevenciju Općine Kloštar Podravski inicijativu za postavljanje dodatne prometne signalizacije u zoni osnovne škole na državnoj cesti broj 2.

Osnovnu školu u Kloštru Podravskom pohađa velik broj djece koja, svakodnevno, da bi došla do škole, moraju prelaziti Ulicu 1. svibnja, koja je kao sastavni dio Podravske magistrale,  kojom se intenzivno odvija promet. Prometovanje velikog broja osobnih i teretnih automobila djeci je otežavalo sigurno prelaženje ceste te je stoga pokrenuta inicijativa postavljanja dodatne prometne signalizacije, koju je Vijeće za prevenciju Općine Kloštar Podravski odmah podržalo i od općine zatražilo realizaciju iste.

Tijekom proteklog tjedna, u blizini OŠ Kloštar Podravski postavljena su dva prometna znaka – svjetlosni znaci opasnosti „Djeca na cesti“, koji će vozače koji se kreću iz smjera grada Đurđevca u smjeru grada Virovitice i obrnuto, dodatno upozoriti na sudjelovanje djece u prometu i time omogućiti djeci sigurnije sudjelovanje u prometu.

Policijska postaja Đurđevac, Vijeće za prevenciju Općine Kloštar Podravski i Općina Kloštar Podravski i nadalje će zajedničkim radom poduzimati mjere za dodatno povećanje sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu na području cijele općine.



Stranica