"Nisi sam" - Edukativno predavanje u OŠ u Drnju

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U utorak, 6. ožujka od 17 do 19 sati, policijski službenici Ureda načelnika, policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Koprivnica i policijski službenik - kontakt policije Policijske postaje Koprivnica održali su edukativno predavanje u OŠ „Frana Koncelaka“ u Drnju za roditelje učenika 7. i 8. razreda škole u sklopu projektnih aktivnosti „NISI SAM“. 

Tematika je bila vršnjačko nasilje, uz konkretne primjere, kako iz prakse, tako i aktualna zbivanja u RH i svijetu, istraživanja, te upoznavanje roditelja sa pojmovima kako prepoznati nasilje, što učiniti, kome se obratiti, ukoliko je dijete žrtva, odnosno počinitelj. 

Također, roditeljima je održano edukativno predavanje vezano uz sprječavanje zlostave putem modernih elektroničkih tehnologija - NOVIH MEDIJA, s naglaskom na opasnosti putem društvenih mreža, zlouporabe osobnih podataka, mogućnosti podešavanja zaštite – roditeljski nadzor i dr. 

Samom predavanju bilo je prisutno oko  60 - tak roditelja, pedagog škole te je isto bilo koncipirano interaktivno, uz prikazivanje PWP prezentacija , video uradaka i dr.    

Sa školom su dogovorene radionice vezane uz projekt „Nisi sam“ koje će se održati tijekom mjeseca travnja za učenike nižih razreda, prema modelu koji je primjenjivan u pilot projektu i sa kojim su upoznati roditelji.



Stranica