Kalnik: Edukacija vozača traktora

Jedan od takvih pregleda obavljen je i u srijedu, 4. travnja, u Kalniku, gdje se odazvalo 25 vozača traktora. Policijski službenici za prometnu preventivu podijelili su nazočnim vozačima prigodni promidžbeni materijal koji se prvenstveno odnosi na prometovanje traktora, s naglaskom na njihovo stradavanje.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Dolaskom proljeća započeli su i intenzivni radovi na poljoprivrednim površinama a samim time se pojačala i nazočnost traktora na prometnicama.

Obzirom da traktori zauzimaju značajno mjesto u statistici događanja prometnih nesreća policijski službenici PP Križevci iskoristili su obavljanje tehničkih pregleda traktora koje provode djelatnici Stanice za tehnički pregled vozila u Križevcima izvan prostorija Stanice te educirali vozače u svezi sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu.

Jedan od takvih pregleda obavljen je i u srijedu, 4. travnja, u Kalniku, gdje se odazvalo 25  vozača traktora. Policijski službenici za prometnu preventivu podijelili su nazočnim vozačima prigodni promidžbeni materijal koji se prvenstveno odnosi na prometovanje traktora, s naglaskom na njihovo stradavanje.

Vozači su tom prilikom policijskim službenicima uputili brojna pitanja o prometovanju traktora a također su podijelili i svoja loša iskustva iz raznih situacija u prometu.

Ovakve i druge aktivnosti poduzimaju se  u cilju podizanja  prometne kulture na višu razinu sa željom da se na taj način pokuša smanjiti broj nesreća u kojima sudjeluju ove skupine sudionika u prometu.
 



Stranica