Križevci: Održano druženje za najvozača

U ponedjeljak, 9. travnja, u organizaciji Policijske postaje Križevci, Grada Križevci i župe Pohod Blažene Djevice Marije u Cirkveni, a povodom početka nove motociklističke i biciklističke sezone, održano je druženje rečenih sudionika u prometu s ciljem proglašenja najvozača motocikla, mopeda i bicikla za sezonu 2011. godine,

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 9. travnja, u organizaciji Policijske postaje Križevci, Grada Križevci i župe Pohod Blažene Djevice Marije u Cirkveni, a povodom početka nove motociklističke i biciklističke sezone, održano je druženje rečenih sudionika u prometu s ciljem  proglašenja najvozača motocikla, mopeda i bicikla za sezonu 2011. godine,  te su istima uručene prigodne ali i vrijedne nagrade i priznanja a ujedno se željela skrenuti  pozornost na stradavanje rečenih kategorija vozača u  prometnim nesrećama.

Za najmotociklistu je proglašen Stjepan Miklečić, najbolju vozačicu u kategoriji „A 1“ Dorotea Jaki i u kategoriji mopeda, Renata Kelek. Za najbiciklistu je proglašen Tomislav Tkalec, a svi nagrađeni su sa područja  Križevaca.

Na  druženju se okupilo oko dvjestotinjak vozača motocikala i mopeda te stotinjak vozača bicikala koji su skrenuli pozornost na sebe kratkom vožnjom kroz grad, a iste su osiguravali policijski službenici na motociklima te kontakt policajci iz Policijske postaje Koprivnica sa službenim biciklima što je dodatno dalo na važnosti ovom događaju.          

Nakon proglašenja najvozača, sudionici su u Perivoju ratnika položili vijenac u čast poginulih branitelja te su organizirano krenuli u mjesto Cirkvena gdje je u crkvi Pohod Blažene Djevice Marije  velečasni Ivan Novak, nakon kraće molitve, obavio posvećenje svih vozila.

Veliki broj sudionika druženja dao je podršku takvom okupljanju te je  time izražena i želja za što manjim stradavanjima u prometnim nesrećama a upućena je i poruka   „Kaciga glavu čuva“  i to posebno mladim vozačima koji su željni dokazivanja svojih vozačkih vještina.



Stranica