„Nisi sam“ – radionica u OŠ „Profesora Viktora Šignjara“ u Virju

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 13. travnja, u vremenu od 11.30 do 13.15 sati policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke u OŠ „Profesora Viktora Šignjara“, u Virju održali su edukaciju za učenike dva 6. razreda, 48 učenika, uz nazočnost razrednice i pedagoga škole.

Sama edukacija, u sklopu je projekta „Nisi sam“ te se odnosila na tematiku sprječavanja nasilja među djecom i mladima, sprječavanje nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija, novih medija.

Učenicima je kroz konkretne primjere iz prakse, određene zakonske odredbe, glede dobi za kaznenopravnu odgovornost, osobne podatke, ukazano je na neprihvatljive oblike ponašanja, vršnjačko nasilje, posljedice istog, kao i opasnosti koje „vrebaju“ na Internetu, društvenim mrežama, moguće seksualne zlostave, emocionalne zlostave, nedozvoljene uporabe tuđih osobnih podataka.

Učenicima je ukazano na opcije putem kojih mogu komunicirati, kontaktirati putem Facebook stranice „Nisi sam“, mail adresa, isto tako da na stranici postoji niz edukativnih materijala i aktivnosti koje se provode.

Učenicima je ukazano da svaki oblik nasilja koji ugrožava njih ili druge prijave, da nasilje ne toleriraju već da reagiraju prijavljivanjem.



Stranica