Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 13. do 16. travnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 84 prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 13. do 16. travnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 84 prekršaja. 

Utvrđeno je 16 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog parkiranja, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom i  dr. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otriježnjenja smješteno je bilo sedam vozača, dok su dva vozača uhićena te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni novčanim kaznama, kaznom zatvora i zabranama upravljanja vozilima B i M kategorije, nakon čega su predani u zatvor u Bjelovar. 

Iz prometa je isključeno 16 vozača, od čega 12 vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola te tri vozila. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 13. travnja u 23.05 sati kada je hrvatska državljanka (1979) upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,50 g/kg, na raskrižju Križevačke i Zaobilazne ceste u Koprivnici prouzročila prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama. Vozačica je bila smještena u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je puštena na slobodu. 

Najveća brzina zabilježena je u nedjelju, 15. travnja u 14.25 sati kada je hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Virovskom ulicom u Novigradu Pdravskom, brzinom od 116 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h. 

Tijekom vikenda zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Vožnja pod utjecajem alkohola bila je uzrok događanja tri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

 

 



Stranica