Križevci: “Sigurno u prometu”

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 16. travnja, u Križevcima u sportskoj dvorani OŠ "Ljudevit Modec" i u prostorima Auto moto kluba Križevci, organizirano je natjecanje pod nazivom „Sigurno u prometu“, na kojemu su se natjecala 24 učenika polaznika OŠ „Ljudevit Modec“ iz Križevaca, OŠ „Vladimir Nazor“ iz Križevaca, OŠ „Grigor Vitez“ iz Sv.I.Žabna, OŠ „Sidonije Rubido Erdedi“ iz Gornje Rijeke, OŠ Sveti Petar Orehovec i OŠ Kalnik. 

Natjecanje je provedeno u nekoliko dijelova odnosno nagrađivan je po jedan literarni sastav, crtež na temu prometa, pismeni ispit iz poznavanja prometnih propisa te vožnja spretnosti na poligonu. Najviše uspjeha u natjecanju imala je OŠ „Sidonije Rubido Erdedi“ a zatim  slijede OŠ Kalnik i SV.P.Orehovec. 

Na rečenom natjecanju su bili  nazočni i Policijski službenici Policijske postaje Križevci, koji su na natjecanju održali kraću edukacije na temu prometovanja djece i biciklista u prometu. 

Auto moto klub Križevci i Policijska postaja Križevci, ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu i to posebice preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području grada Križevaca te općinama  Sv.I.Žabno, Gornja Rijeka, Kalnik i  Sv.P.Orehovec gdje nailaze na dobar odaziv te na potporu takvim akcijama. 

Prilikom provjere znanja, djeca su pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjereno njihovom uzrastu. Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu   što  predstavlja temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica.



Stranica