Radionica za učenike u OŠ „ Antun Nemčić – Gostovinski“

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U ponedjeljak, 16. travnja, u vremenu od 11.25 do 13.15 sati, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su radionicu u sklopu projekta „Nisi sam“ u OŠ „Antun Nemčić - Gostovinski“ u Koprivnici, za učenike 5 .c. razreda, njih oko 25. Radionici je bila nazočna defektologinja škole Franka Ružić.       

Radionica se odnosila na tematiku sprječavanja nasilja među djecom i mladima te sprječavanje nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija.

Učenicima se kroz konkretne primjere iz prakse i zakonske odredbe, ukazalo na neprihvatljive oblike ponašanja, vršnjačko nasilje, te posljedice istog.

Nakon toga, učenici su podijeljeni u tri grupe te je svaka od grupa dobila konkretan primjer nasilja od strane vršnjaka i zlostave putem SMS poruka. Od grupa je zatraženo da odgovore na postavljena pitanja vezana uz njihova postupanja u konkretnim situacijama (kako bi reagirali na nasilje i kome bi se obratili i kako se osjećaju u takovim situacijama). Svaka od grupa odredila je svojeg „glasnogovornika“ koji je iznio stavove i razmišljanja svoje grupe. 

Uslijedilo je predavanje koje se odnosilo na opasnosti koje „vrebaju“ na Internetu, društvenim mrežama glede moguće seksualne i emocionalne zlostave i nedozvoljene uporabe tuđih osobnih podataka.

Također, učenicima je pružena mogućnost odnosno način komunikacije putem Facebook stranice „Nisi sam“ i mail adrese Policijske uprave te su upoznati da na stranici postoji niz edukativnih materijala i aktivnosti koje se provode.



Stranica