"Nisi sam" - radionica u OŠ A. N. Gostovinski

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U utorak, 17. travnja, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su radionicu edukativnog karaktera u OŠ „Antun Nemčić - Gostovinski“ u Koprivnici, za učenike 5.a razreda, 25 učenika, uz nazočnost defektologa škole i razrednice.

Tematika je bila sprječavanje vršnjačkog nasilja, oblici nasilnog modaliteta ponašanja, kako rješavati sukobe, tolerancija, te sprječavanje elektroničke zlostave.

Sama radionica koncepirana je na interaktivni način, učenicima su predočeni primjeri iz prakse, određeni video materijali. Učenici su aktivno sudjelovali i uključivali se u raspravu. 

Upoznati su s opasnostima koje postoje na društvenim mrežama, kako se zaštiti od moguće ugroze, ponajprije da djeca ne komuniciraju sa osobama koje ne poznaju u stvarnom životu. 

Važno je napomenuti  da se većina učenika sjeća kada se provodio projekt „Živim život bez nasilja“, upamtili su o čemu se tada pričalo. Jedna učenica je donijela u školu majicu koju je dobila 2010.g., dok je nekolicina djece, tijekom sata nacrtala za policijske službenike sliku  s napisom „NISI SAM“.



Stranica