Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 27. do 30. travnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 27. do 30. travnja,  na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja. 

Policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja vozila, ali i na vožnju neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor nepropisnog pretjecanja, upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala te kretanje pješaka. 

Utvrđena su 133 prometna prekršaja, od čega 28 prekoračenja ograničenja brzina kretanja, 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja vozila za koje nije izvršeno produženje valjanosti prometne dozvole, pet upravljanja neregistriranim vozilima, četiri tehničke neispravnosti vozila, tri prekršaja pretovara, tri prekršaja nekorištenja reflektirajućeg prsluka, dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i dr. 

Iz prometa je isključeno 12 vozila, pri čemu je privremeno oduzeto pet pari registarskih pločica, i 32 vozača, a utvrđena su i četiri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 29. travnja, u 19.15 sati između mjesta Vukovec i Bogačevo Riječko kada je 31 - godišnji vozač upravljao mopedom bez zaštitne kacige na glavi i pod utjecajem alkohola od 3,99 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. 

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u petak, 27. travnja, u 14.31 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 116 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 km/h. 

U posebnim prostorijama do otrježnjenja zadržano je devet osoba, a pet osoba je uhićeno. Protiv pet vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama zatvora i zabranom upravljanja vozilima B kategorije. Na izdržavanje izrečene kazne u zatvor u Bjelovaru predane su dvije osobe. 

Zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega pet s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno. Do prometnih nesreća došlo je uslijed neprimjerene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog uključivanja u promet, skretanja, mimoilaženja i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. 



Stranica