Nisi sam – radionica u OŠ „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 23. svibnja u OŠ „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su radionicu edukativnog karaktera, za 19 učenika 5D razreda, u sklopu provođenja projektnih aktivnosti „NISI SAM“.

Sa učenicima je prorađena tematika vršnjačkog nasilja s aspekta prevencije, dok je kroz interaktivni pristup, predočavanje multimedijskih sadržaja, primjera iz prakse, komunikacije sa djecom, senzibiliziranje, radilo se  na stvaranju odnosa povjerenja prema policiji – instituciji, te da djeca znaju prepoznati vršnjačko nasilje, reagirati na njega, pravovremeno.

Ujedno, sa djecom se pričalo o zlostavi putem elektroničkih tehnologija, posebice opasnosti vezano uz društvene mreže, mobilne komunikacije, o osobnim podacima, zlouporabi istih, koje podatke objavljivati, koje nikako, na društvenim mrežama.

Prikazani su video - clipovi koji prikazuju e-bullyingu, djeca su pričala na kakve neugodnosti nailaze, koliko imaju prijatelja na Facebooku i dr.

Razgovaralo se s njima o tome da trebaju poznavati u realnom životu osobe koje prihvaćaju za prijatelje u virtualnom svijetu, također su im predočene situacije  koje ih mogu zadesiti, kada predatori, pedofili, seksualni prijestupnici pokušavaju i stupaju u kontakt sa djecom i na koji to način čine.

Policijski službenici djeci su ostavili svoje podatke, mail adrese, FB stranicu, kako bi se mogli u svakom trenutku obratiti.  



Stranica