Koprivnica: Završno natjecanje u sklopu akcije "Djeca, prijatelji u prometu"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 25. svibnja, na Zrinskom trgu u Koprivnici održano je završno natjecanje u vožnji biciklom polaznika vrtića s područja grada Koprivnice.

Riječ je o preventivnoj akciji "Djeca u prometu", u kojoj je sudjelovalo sedam skupina, ukupno 140 djevojčica i dječaka predškolske dobi. Cilj ove akcije bio je educirati djecu prije samog polaska u školu na opasnosti u prometu te kako se sigurno kretati u prometu u svojstvu pješaka i bicikliste.

U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je 26 - ero djece koja su pokazala zavidno znanje u vožnji biciklom i poznavanju prometnih propisa, primjereno njihovoj dobi. U djeci se probudio natjecateljski duh, tako da je trg bio pun dječjih glasova, pjesme i  smijeha.

Najspretniji su nagrađeni medaljama, dok je Auto klub Koprivnica za svakog malog natjecatelja osigurao reflektirajući prsluk, bljeskalicu za bicikl i zaštitnu podlogu za „miš“. Također, svi navijači darivani su slikovnicom od strane HAK-a i Auto kluba Koprivnica. Nakon natjecateljskog dijela uslijedila je registracija dječjih bicikla koju su proveli kontakt policajci  policijski službenici Policijske postaje Koprivnica. Najbolje rezultate na poligonu postavljenom od strane Auto kluba ostvarili su: 

Djevojčice: 1. mjesto - Lana Vutuc, 2. mjesto - Antonija Šimunić, 3. mjesto - Enea Šepec.

Dječaci: 1. mjesto - Mateo Nemec, 2. mjesto - Jakov Gregurić i 3. mjesto - Matija Jembrek. 

Postaja prometne policije Koprivnica zahvaljuje  tetama iz vrtića, pedagoginji gđ. Katarini Flac, g. Ivici Ressler iz AK Koprivnica te kontakt policajcima Policijske postaje Koprivnica, kao i medijima na potpori i sudjelovanju u ovoj preventivnoj akciji, a djeci želi zabavne i ugodne praznike do početka njihove prve školske godine.



Stranica