Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 20. do 22. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 20. do 22. srpnja,  na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Do prometnih nesreća je došlo uslijed neprimjerene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisnog mimoilaženja, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisne vožnje unazad i nepropisnog uključivanja u promet.

Utvrđeno je 118 prometnih prekršaja, od čega 20 vožnji pod utjecajem alkohola, 12 prekoračenja ograničenja brzina kretanja, 11 neregistriranih vozila, sedam isteka prometne dozvole, šest tehničkih neispravnosti vozila, pet nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet nekorištenja svjetla na vozilu, pet upravljanja prije stjecanja prava, četiri oduzimanja prednosti prolaska, dva nekorištenja reflektirajućih prsluka ili biciklističke odjeće, dva upravljanja mladih vozača vozilima jačim od 80 kW, nekorištenje zaštitne kacige i dr.

Iz prometa je isključeno 18 vozila i 28 vozača, a utvrđeno je i šest prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 20. srpnja, u 14.45 sati u Istarskoj ulicu u Đurđevcu kada je 47 - godišnji vozač upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,97 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u nedjelju, 22. srpnja, u 15,45 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 96 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno šest osoba, dok su dvije osobe uhićene. Protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnom kaznom zatvora i zabranom upravljanja vozilima B i AM kategorije.



Stranica