Križevci: Nepropisna parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom

 Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 24. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Križevci, u suradnji sa Udrugom invalida Križevci i Gradom Križevci, proveli su preventivnu akciju usmjerenu na nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Sa provođenjem zadaća  započelo se na način da je u Križevcima na Trgu S. S. Kranjčevića održana kratka tribina na kojoj su sudjelovali dogradonačelnik Grada Križevaca Stjepan Peršin, pročelnik Odjela  za stambeno komunalne djelatnosti i uređenje prostora grada Križevci Anđelko Nervo,  predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić i službenici prometnog redarstva Grada Križevaca. Ova tribina popraćena je od strane lokalne Radio postaje Križevci, pri čemu je putem medija ukazano na problem nepropisnog parkiranja na mjestima namijenjenim za vozila osoba s invaliditetom te je upozoreno na potrebu propisanog označavanja parkiranog vozila, odnosno na važeći "znak pristupačnosti".

Nakon tribine članovi Udruge invalida i policijski službenici izvršili su obilazak parkirališta te na nepropisno parkirana vozila stavljali letke sa odgovarajućim upozorenjima. Tijekom poduzimanja ovih mjera osam vozila je zatečeno parkirano suprotno postavljenom prometnom znaku.

Obzirom na zatečeno stanje  sa Udrugom invalida je dogovoreno da se od njihove strane i nadalje na nepropisno parkirana vozila stavlja promidžbeni materijal, dok će se od strane policije poduzimati zakonom predviđene sankcije.



Stranica