Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 3. do 5. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 3. do 5. kolovoza,  na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja. 

U tom razdoblju zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama četiri osobe su lakše ozlijeđene. Do prometnih nesreća je došlo uslijed neprimjerene brzine, oduzimanja prednosti prolaska, vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom. 

Utvrđeno je 97 prometnih prekršaja, od čega 24 vožnje pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest oduzimanja prednosti prolaska, šest prekoračenja ograničenja brzina kretanja, pet prekršaja tehničke neispravnosti vozila, pet nekorištenja zaštitne kacige, tri prekršaja upravljanja prije položenog vozačkog ispita, dva prekršaja neregistriranih vozila, dva prekršaja odnosila su se na prijevoz djece bez dječjih sjedalica, dva upravljanja motornim vozilima za vrijeme dok je vozačka dozvola oduzeta, jedan prekršaj upravljanja mladog vozača vozilom jačim od 85 kW i dr. 

Iz prometa je isključeno šest vozila i 35 vozača. Policijski službenici su utvrdili dva prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima i tri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 5. kolovoza, u 17.20 sati u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici kada je 47 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,51 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen. Tijekom današnjeg dana protiv istog će biti proveden žurni prekršajni postupak. 

Velika koncentracija alkohola izmjerena je i u subotu, 4. kolovoza, u 2.55 sati u Ulici Franje Markovića u Križevcima kada je 27 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Križevcima, gdje je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 10 dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci, te je predan u zatvor u Bjelovaru. 

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u nedjelju, 5. kolovoza, u 14.45 sati na državnoj cesti broj 2 u mjestu Vlaislav kada je 48 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 106 km/h iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h. 

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno devet osoba, dok je sedam osoba uhićeno. Protiv sedam vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama zatvora i zabranama upravljanja motornim vozilima A1 i B kategorije.



Stranica