U prometnim nesrećama biciklisti teško ozlijeđeni

U četvrtak, 16. kolovoza, oko 20.40 sati u Subotici Podravskoj u Varaždinskoj ulici 37 – godišnji biciklista kretao se biciklističkom trakom u smjeru Cvetkovca a koja je namijenjena prometu bicikala iz suprotnog smjera.

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 16. kolovoza, oko 20.40 sati u Subotici Podravskoj u Varaždinskoj ulici 37 – godišnji biciklista kretao se biciklističkom trakom u smjeru Cvetkovca a koja je namijenjena prometu bicikala iz suprotnog smjera. Dolaskom do kbr. 21 i nailaskom na uzdignuće biciklističke trake djelomično je biciklom prešao na prometnu traku i udario tijelom u bočnu stranu teretnog automobila Mercedes, koprivničke registracijske oznake kojim je u smjeru Kunovec Brega upravljao 20 – godišnji vozač.

Vozač bicikla upravljao je tehnički neispravnim biciklom i nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

U ovoj prometnoj nesreći 37 – godišnji biciklista teško je ozlijeđen. Vozač teretnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, dok je obojici vozača u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin poradi analize utvrđivanja prisutnosti alkohola u krvi.

Policijski službenici podnijet će izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. 

 

Danas, 17. kolovoza, oko 8.17 sati u Koprivnici na raskrižju Varaždinske ceste i Zagrebačke ulice 65 – godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom Man, bjelovarskih registracijskih oznaka koji čine teretni automobil i priključno vozilo Kogel iz smjera Kunovec Brega u smjeru semaforiziranog raskrižja sa Zagrebačkom ulicom. Dolaskom do spomenutog raskrižja i nakon što je na semaforu bilo upaljeno zeleno svijetlo za smjer njegova kretanja kao i za pješake koji prelaze kolnik Zagrebačke ulice skrenuo je u desno u Zagrebačku ulicu u trenutku kada se obilježenim pješačkim prijelazom kretala biciklistkinja  F.K. (1937). Tom prilikom prednji bočni dio teretnog vozila udario je biciklistkinju. 

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je biciklistkinja. Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola. 

Protiv 65 – godišnjeg vozača biti će podnijeta kaznena prijava zbog Izazivanja prometne nesreće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.



Stranica