Đurđevac: Izvanredna sjednica Vijeća za prevenciju

Danas, 17. kolovoza, u đurđevačkom naselju Stiska održana je izvanredna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Đurđevca na kojoj su kao članovi vijeća sudjelovali predsjednica

Foto: Ilustracija 

Danas, 17. kolovoza, u đurđevačkom naselju Stiska održana je izvanredna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Đurđevca na kojoj su kao članovi vijeća sudjelovali predsjednica Vijeća gđa. Marijana Markešić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, investicije i komunalno gospodarstvo g. Dejan Đud, predstavnici Centra za socijalnu skrb u Đurđevcu, poduzeća Komunalije iz Đurđevca, načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas sa suradnicima te predstavnici medija. 

Tom prilikom obzirom na veći broj okupljenih građana iz naselja Stiske, načelnik Policijske postaje Đurđevac iznio je aktualnu problematiku u dijelu kriminaliteta,  problem buke odnosno narušavanja javnog reda i mira kao i problem paljenja otpada te opasnosti od požara.

Njegovi suradnici iznijeli su probleme i dali savijete vezane uz problem sigurnosti prometa u zoni naselja Stiska, problem igre djece na kolniku koja su bez ikakvog nadzora, djece koja upravljaju tehnički neispravnim biciklima također bez nadzora te o nepropisnom kretanju pješaka kolnikom. Od strane kontakt policajca mještani su pozvani na suradnju i dojavljivanje svih problema koji su aktualni. 

Također skupu su se obratili i članovi, predstavnici drugih službi u Vijeću za prevenciju koji su također iznijeli probleme sa kojima se oni susreću u radu te dali prijedloge za rješavanje istih.

Predsjednica Vijeća iznijela je da se za sve probleme može javiti javnim službama i institucijama koje će rješavati njihove probleme s kojima se susreću.  



Stranica