Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Kroz aktivnosti nadzora prometa na cestama, s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i najtežih stradavanja u pometu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda, od 31. kolovoza do 2. rujna, utvrđeno je 76 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno šest vozila i 23 vozača.

Foto: Ilustracija

Kroz aktivnosti nadzora prometa na cestama, s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i najtežih stradavanja u pometu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda, od 31. kolovoza do 2. rujna,  utvrđeno je 76 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno šest vozila i 23 vozača.

Od ukupno pet prometnih nesreća, zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Zabilježeno je 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je u posebnu prostoriju do otrježnjenja bilo smješteno osam osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Jedna je osoba uhićena te dovedena na žurni prekršajni postupak, gdje joj je produljena mjera opreza privremenog oduzimanja  vozačke dozvole do okončanja prekršajnog postupka.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 1. rujna, u 0.40 sati u Svetom Ivanu Žabnu gdje je 31 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,56 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, oduzimanje prednosti prolaska i dr.

Isto tako, utvrđeno je 12 prekršaja vožnje brzinom većom od dopuštene, tri oduzimanja prednosti prolaska, tri vožnje neregistriranim vozilom, dva nekorištenja zaštitne kacige, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i dvije vožnje tehnički neispravnim vozilom.

Utvrđena su i četiri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.



Stranica