Križevci: "Sigurno i vješto u prometu"

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U subotu, 1. rujna, s početkom u 9 sati u Križevcima na prostoru Strossmayerovog trga, u organizaciji grada Križevci,  Auto moto kluba  Križevci i Policijske postaje Križevci te  djece polaznika  dječjih vrtića  "Zraka sunca", "Sveti Josip", „Čarobna šuma“ i "Dječjeg vrtića Križevci" a povodom početka nove školske godine,  provedeno je natjecanje pod nazivom  "Sigurno i vješto u prometu".

Akcija je osmišljena s ciljem pripreme roditelja, vozača i djece za pravilno sudjelovanje u prometu na cestama te na senzibiliziranje javnosti u pogledu pojačanog sudjelovanja djece u prometu.

Naime, natjecatelji su bili djeca polaznici dječjih vrtića a program natjecanja se sastojao od pokazivanja vještine upravljanja dječjim biciklima. Također,  željela se skrenuti pozornost na značaj korištenja  zaštitne kacige kao jednog od faktora sigurne vožnje.

Svi natjecatelji su nagrađeni prigodnim poklonima a na cilju su se mogli  osvježiti osvježavajućim napitcima.

Policijski službenici su na mjestu održavanja natjecanja formirali i info točku na kojoj su posjetitelji mogli postavljati razna pitanja a također su distribuirani i  promidžbeni materijali na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Tijekom natjecanja pripadnici mladeži AMK Križevci na parkirana vozila i po okolnim ugostiteljskim objektima stavljali su letke s prigodnim sadržajem vezanim za početak škole i pojačanom nazočnošću djece u prometu.

Auto moto klub Križevci i Policijska postaja Križevci ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu kako bi ih se moglo  pripremiti za  samostalno  i sigurno sudjelovanje u prometu.



Stranica