Koprivnica: Preventivna akcija usmjerena na vozače bicikala

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 17. rujna, u sklopu „Europskog tjedna kretanja“, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, u vremenu od 9 do 13 sati provedena je preventivna akcija usmjerena na vozače bicikala.

U sklopu rečene akcije, policijske službenice za preventivu posjetile su skupine „Ježići“ i „Pčelice“ u Dječjem vrtiću „Tratinčica“, kojom prilikom su djeci savjetovale da obavezno tijekom vožnje biciklima koriste zaštitnu kacigu, dok su se djeca pohvalila sa spretnošću vožnje svojim omiljenim prijevoznim sredstvima.


Nadalje, policijske službenice uključile su se u aktivnosti na Zrinskom trgu u Koprivnici – natjecanje vožnje biciklom po poligonu, a na kojem su sudjelovali predstavnici tri gradske škole. Organizator ovog natjecanja bio je Grad Koprivnica i Auto klub Koprivnica.


Ujedno za napomenuti je kako je tijekom preventivne akcije kontrolirano sveukupno 37 biciklista kojima su uručeni preventivni leci te je podijeljeno 10-tak reflektirajućih prsluka.  Tijekom akcije, jedan vozač bicikla (1962) zatečen je kako upravlja pod utjecajem alkohola od 2,45 g/kg, a zabilježen je i prekršaj nekorištenja biciklističke staze.



Stranica