Policija na tehničkim pregledima traktora na terenu

U sklopu jesenskih obilazaka tehničkih pregleda traktora na terenu, u nedjelju, 24. rujna, policijski službenik za sigurnost i prevenciju u Policijskoj postaji Đurđevac u Budančevici je održao edukativno predavanje.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu jesenskih obilazaka tehničkih pregleda traktora na terenu, u nedjelju, 24. rujna, policijski službenik za sigurnost i prevenciju u Policijskoj postaji Đurđevac u Budančevici je održao edukativno predavanje. Vozačima traktora dati su savjeti te su im pružene korisne informacije vezano za sudjelovanje u prometu. Također, vozači su dobili i preventivni letak „Traktori u prometu“.

Do kraja mjeseca kolovoza 2012. godine na području Policijske postaje Đurđevac dogodile su se samo četiri prometne nesreće u kojima su sudjelovali traktoristi, dok je u istom razdoblju 2011. godine zabilježeno čak 11 prometnih nesreća, od kojih dvije s poginulim osobama te četiri s ozlijeđenim osobama.

Prema posljednjim pokazateljima, osim zadovoljavajućeg stanja sigurnosti kod sudjelovanja traktora u prometu, sve manje je neregistriranih traktora na prometnicama što ukazuje na odgovornije ponašanje vlasnika traktora i veću brigu o tehničkoj ispravnosti i registraciji.
 



Stranica