Rezultati pojačanog nadzora prometa na državnim cestama broj 2 i 41

U četvrtak, 4. listopada, od 9 do 14 sati, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnim cestama broj 2 i 41.

Foto: Ilustracija  

U četvrtak, 4. listopada, od 9 do 14 sati, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnim cestama broj 2 i 41. 

U sklopu pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, nadzor teretnih automobila, autobusa i traktora, nadzor mladih vozača, prometovanje vozača bicikala, mopeda i motocikala i kretanje pješaka.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirana su 64 vozila, od čega 47 osobnih automobila, 12 teretnih automobila, dva autobusa, dva traktora i moped. Izvršeno je 11 tehničkih pregleda teretnih automobila na cesti, o čemu su  sačinjeni Zapisnici o tehničkom  pregledu vozila na cestama. 

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na državnoj cesti broj 2 utvrđena su 23 prekršaja, od čega po prekršajima: 12 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, četiri prekršaja korištenje mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, prekršaj nenošenja vozačke dozvole, prekršaj nenošenja prometne dozvole, nekorištenje sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja vozilom prije položenog vozačkog ispita, prekršaj nenošenja zaštitne kacige te prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na državnoj cesti broj 41 utvrđeno je šest prekršaja, od čega po prekršajima: dva prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nekorištenje auto sjedalice prilikom prijevoza djeteta te prekršaj iz čl. 10 st. 7. (neposjedovanje tahografskih listića za period od 28 dana) Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Pojačani nadzor prometa na području Postaje prometne policije Koprivnica i Policijske postaje Križevci, na državnoj cesti broj 2 i  41 proveden je u suradnji s djelatnicima Hrvatskih cesta kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji prekoračenja osovinskog opterećenja, ukupne mase i dimenzija vozila.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa na rečenim državnim cestama nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica