Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda i blagdana

Tijekom vikenda i blagdana, od 5. do 9. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda i blagdana, od 5. do 9. listopada,  na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama jedna osoba je lakše ozlijeđena. Do prometnih nesreća je došlo uslijed neprilagođene brzine, nepropisnog skretanja, nepropisnog pretjecanja, nepropisne vožnje unazad i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti.

Utvrđeno je 166 prometnih prekršaja, od čega 39 prekoračenja ograničenja brzina kretanja, 19 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 12 nekorištenja sigurnosnih pojaseva, devet upravljanja neregistriranim vozilima, šest upravljanja vozilima noću bez upaljenih svjetala, pet nepropisnih pretjecanja, pet nekorištenja zaštitnih kaciga, pet upravljanja tehnički neispravnim vozilima, tri prekoračenja najveće dopuštene mase vozila, tri oduzimanja prednosti prolaska, tri upravljanja prije stjecanja prava, tri upravljanja za vrijeme dok je vozačka dozvola oduzeta, tri nepropisna parkiranja, dva upravljanja vozilima za koje je isteklo važenje prometne dozvole i drugi prekršaji.

Iz prometa je isključeno 12 vozila i 29 vozača. Policijski službenici su sankcionirali i sedam prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 5. listopada, u 22.20 sati u Ulici Drenovica u Novom Virju, kada je 43 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,24 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen. U žurnom prekršajnom postupku kažnjen je novčanom kaznom od 5 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u ponedjeljak, 8. listopada, u 12.27 sati u Ulici Vladimira Nazora u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 187 km/h, iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 50 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno 10 osoba, a dvije osobe su uhićene. Protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.



Stranica