Koprivnica: Radni sastanak predstavnika grada i prometne policiije

Jučer, 25. listopada, u Policijskoj upravi održan je radni sastanak predstavnika Grada Koprivnice i Postaje prometne policije Koprivnica.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 25. listopada, u Policijskoj upravi održan je radni sastanak predstavnika Grada Koprivnice  i Postaje prometne policije Koprivnica. Ispred grada bila je pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec, prometni redar Igor Strnad i direktorica „Koprivničkih cesta“ d.o.o.  Ksenija Česi, a ispred Postaje prometne policije načelnik Damir Jančijev, pomoćnik načelnika Mario Imbriovčan, vođa sektora Zoran Vuković te policijske službenice za preventivu Aleksandra Krnjašić i Pavlica Mrzlečki.

Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja prometne policije, Grada Koprivnice i nove tvrtke „Koprivničke ceste“. Analizirani su uočeni prometni problemi i raspravljena su nova prometna rješenja.

Obzirom da su vozači bicikla i pješaci jedna od najugroženijih skupina biciklista u prometu, dogovoren je obilazak pješačko-biciklističkih staza, kako bi se dodatno postavila prometna signalizacija koja bi istima omogućila što sigurnije sudjelovanje u prometu.

Jedan od problema je nedostatan broj parkirališnih mjesta u Koprivnici u Ulici Franje Mraza i Ivana Meštrovića, a izvršit će se zajednički izvidi i donijeti najpovoljnije rješenje za sve korisnike parkirališnih prostora.

Pročelnica Maja Ištvan Krapinec upoznala je prisutne sa poslovima koje će obavljati poduzeće Koprivničke ceste d.o.o.. Ono je preuzelo upravljanje nerazvrstanim cestama na području Grada Koprivnice.

Prometni redar Igor Strnad prisutne je upoznao s planom iscrtavanja novih pješačkih prijelaza, a s ciljem što veće sigurnosti pješaka.

Na kraju sastanka načelnik Damir Jančijev se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i istaknuo je kako i u narednom razdoblju očekuje dobru suradnju, a sve s ciljem što veće sigurnosti svih sudionika u prometu.
 



Stranica