Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 26. do 28. listopada, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 26. do 28. listopada,  na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Do prometnih nesreća je došlo uslijed neprilagođene brzine, nepropisne vožnje unazad, vožnje na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisnog kretanja kolnikom.

Utvrđeno je 108 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 16 prekoračenja ograničenja brzina kretanja, 10 prekršaja upravljanja vozilima bez upaljenih svjetala, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, dva upravljanja vozilima za koje je istekla važnost prometne dozvole, dva prekršaja nekorištenja reflektirajućih prsluka, dva prekršaja odnosila su se na upravljanja motornim vozilima prije položenog vozačkog ispita, dva prekršaja mladih vozača koji su upravljali osobnim automobilima čije je snaga veća od 80 kW, dva upravljanja tehnički neispravnim vozilima  i drugi prekršaji.  Iz prometa su isključena dva vozila i 23 vozača.

Tijekom vikenda, utvrđena su i dva kaznena djela „Izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, poradi kojih su nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 26. listopada, u 23.45 sati u Svetom Petru Čvrstec, kada je 30 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,65 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je bio uhićen. Protiv istog je na Prekršajnom sudu u Križevcima proveden žurni prekršajni postupak gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5 000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 26. listopada, u 11.10 sati u Velikoj Mučnoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 104 km/h iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno devet osoba, dok je pet osoba uhićeno. Protiv pet vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama zatvora i zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorije. Na izdržavanje izrečenih kazni zatvora predane su tri osobe.



Stranica