Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 2. do 4. studenog, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foro: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 4. studenog,  na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Utvrđeno je 109 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno pet vozila i 16 vozača.

Od ukupno zabilježenih šest prometnih nesreća, u dvije nesreće lakše je ozlijeđeno šest osoba.

Utvrđeno je 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a u posebnu prostoriju do otrježnjenja smještene su tri osobe, zbog postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 4. studenog, u 0.40 sati kada je 29 – godišnji vozač u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja bicikala i traktora, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, oduzimanje prednosti prolaska i dr.

Isto tako, utvrđeno je 14 prekršaja vožnje brzinom veće od dopuštene, šest oduzimanja prednosti prolaska, prekršaj vožnje neregistriranim vozilom, sedam tehničkih neispravnosti vozila, tri nekorištenja reflektirajućeg prsluka, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća nedopuštena brzina kretanja zabilježena je u subotu, 3. studenog, u 15.09 sati u Budančevici, gdje je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 90 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

U činjenju kaznenog djela iz čl. 308. st. 2. Kaznenog zakona RH – „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ zatečena je jedna osoba.



Stranica