Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 16. do 18. studenog, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 16. do 18. studenog,  na području Policijske uprave koprivničko -križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene. Do prometnih nesreća je došlo uslijed neprilagođene brzine, nepropisnog uključivanja u promet, nepropisnog kretanja kolnikom i vožnje pod utjecajem alkohola.

Utvrđeno je 149 prometnih prekršaja, od čega 45 prekoračenja ograničenja brzina kretanja, 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 10 upravljanja vozilima bez upaljenih svjetala, 14 prekršaja nepropisnog parkiranja, devet prekršaja odnosilo se na nekorištenje sigurnosnih pojaseva, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, četiri upravljanja vozilima bez upaljenih svjetala, tri nepropisna pretjecanja, dva oduzimanja prednosti prolaska, dva prekršaja mladih vozača koji su upravljali osobnim automobilima čije je snaga veća od 80 kW i drugi prekršaji.  Iz prometa je isključeno pet vozila i 31 vozač.

Tijekom vikenda, utvrđena su i dva kaznena djela „Izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, poradi kojih su nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 18. studenoga, u 21.55 sati u Lepavini, kada je 27 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,65 g/kg pri čemu je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a protiv istog će biti proveden žurni prekršajni postupak pri Prekršajnom sudu u Koprivnici. 

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 16. studenoga, u 10.13 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 km/h iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno 11 osoba, dok su dvije osobe uhićene. Protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Obzirom na velik broj prometnih nesreća u kojima su kod vozača utvrđene koncentracije alkohola iznad 2,00 g/kg u organizmu, sve vozače ponovno podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima jer time dovode u opasnost i sebe, ali i druge sudionike u prometu.



Stranica