Rasinja: Teže ozlijeđena pješakinja

Danas, 23. studenog, u prometnoj nesreći u Rasinji teže je ozlijeđena pješakinja N.H. (1959.).

Foto: Ilustracija

Danas, 23. studenog, u prometnoj nesreći u Rasinji teže je ozlijeđena pješakinja N.H. (1959.).

Nesreća je zabilježena oko 6.10 sati u Ulici Andrije Palmotića, kada je 47 – godišnji vozač upravljao automobilom Audi A8 koprivničkih reg. oznaka, u smjeru Kuzminca. Dolaskom kod kbr.16 započeo je pretjecanje teretnog automobila Mercedes križevačkih reg. oznaka, kojim  je upravljao vozač T.V. (1967.), a koji je bio u punoj fazi pretjecanja bicikla Daewo (na kojem nisu bili ispravni uređaji  za osvjetljavanje ceste), kojim je upravljao vozač J.Ž. (1986.), neoznačen reflektirajućim prslukom  ili reflektirajućom biciklističkom odjećom. Uslijed toga su se sudarili osobni i teretni automobil, a potom je osobni automobil udario u tijelo  pješakinje, koja se kretala uz lijevi rub kolnika. Pješakinja je odbačena na automobil, a potom na kolni ulaz kbr. 16. Osobni automobil je potom sletio van kolnika. 

Pješakinja nije  bila  označena  nekim  izvorom  svjetlosti  ili  reflektirajućom materijom. Vozač osobnog automobila kretao se nepropisnom brzinom za 15 km/h većom od dopuštene.

Pješakinja je prevezena u Opću bolnicu u Koprivnici.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće protiv 47 – godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.
 



Stranica