Rezultati akcije "Dani tehničke ispravnosti"

U razdoblju od 19. do 24. studenog na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2012“. Tijekom akcije policijski službenici bili su usmjereni na sankcioniranje prekršaja upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilima, upravljanje vozilima kojima je istaklo važenje prometne dozvole i upravljanja tehnički neispravnim vozilima.

Foto: Ilustracija  

U razdoblju od 19. do 24. studenog na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2012“. Tijekom akcije policijski službenici bili su usmjereni na sankcioniranje prekršaja upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilima, upravljanje vozilima kojima je istaklo važenje prometne dozvole i upravljanja tehnički neispravnim vozilima. 

Tijekom akcije vozačima i vlasnicima vozila ukazivano je na mogućnost besplatnog tehničkog pregleda, dijeljene su brošure – „Dani tehničke ispravnosti vozila 2012“. Plakati kojima je akcija najavljena postavljeni su na vidljivim mjestima u policijskim postajama i Policijskoj upravi. 

Policijski službenici kontrolirali su 518 vozila, od čega 427 osobnih automobila, 52 teretna automobila, 14 autobusa, 12 traktora, devet bicikala i četiri mopeda. Ukupno je ostvareno 215 represivnih mjera, od čega 34 usmjerene aktivnosti, i to 13 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom ( sedam prekršaja odnosilo se na teže tehničke neispravnosti i šest prekršaja lakše tehničke neispravnosti), 18 prekršaja upravljanja vozilima kojima je isteklo važenje prometne dozvole (jedan prekršaj isteka do 15 dana i 17 prekršaja isteka preko 15 dana), prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, te dva prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Iz prometa je isključeno 11 vozila, dok su dva vozila upućena na izvanredni tehnički pregled kojom prilikom su utvrđene teže tehničke neispravnosti. 

Tijekom pojačanog nadzora jedno vozilo kojemu je isteklo važenje prometne dozvole sudjelovalo je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. 



Stranica