Mjesec borbe protiv ovisnosti

Foto: Ilustracija  

Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj ovakvog obilježavanja je upozoravanje i senzibiliziranje javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga. Također, njime se sve subjekte u društvu nastoji potaknuti na aktivnu borbu i uspješno zajedničko suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. 

Kao i prijašnjih godina Policijska uprava koprivničko - križevačka provodi niz preventivnih aktivnosti na području cijele županije u sklopu Obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.  

Tako je i kontakt policajac Policijske postaje Koprivnica u suradnji s djelatnicima Obiteljskog centra Koprivničko – križevačke županije u utorak, 27. i srijedu 28. studenog sudjelovao na radionicama na temu „Kvaliteta života mladih – očekivanja, mišljenja i odgovornosti“.

Radionice su održane učenicima četiri 2. razreda Srednje gospodarske škole u Križevcima, a na njima je bilo prisutno oko 113 učenika.

Tijekom radionica učenici su upoznati sa raznim oblicima ovisnosti (cigarete, alkohol, droge, igre na sreću, klađenje, internet i kompjuterske igrice). Odnosno ukazano je na jačanje njihove osobnosti i njihovog negativnog odgovora na konzumiranje sredstava ovisnosti.



Stranica