Kloštar Podravski: Održana sjednica vijeća za prevenciju

U utorak, 4. prosinca, u prostorijama Općine Kloštar Podravski održana je 6. sjednica Vijeća za prevenciju. Tom prilikom razmatrana je sigurnosna problematika na području Općine.

U utorak, 4. prosinca, u prostorijama Općine Kloštar Podravski održana je 6. sjednica Vijeća za prevenciju. Tom prilikom razmatrana je sigurnosna problematika na području Općine.

U planu Vijeća stoji izgradnja kružnog toka u centru mjesta Kloštar Podravski na državnoj cesti D 2, u cilju smirivanja prometa i podizanja razine sigurnosti, te je utvrđeno da se aktivnosti provode, no potrebno je ostvariti dodatni napor u realizaciji samog projekta.

Detektirani su problemi iz percepcije lokalne zajednice, a koji se očituju najviše kroz oblike vršnjačkog nasilja, uništavanja društvene imovine, krađe prometnih znakova, te su primijećeni neki od načina pokušaja prijevare. 

Članovi vijeća primjetili su određene osobe koje dovode u vezu s prijevarama starijih osoba ili krađa iz kuća. Upućeni su na samozaštitno ponašanje, ali i suradnju u proslijeđivanju pravovremenih informacija, poradi učinkovitog sprječavanja neželjenog ponašanja.

Uz dosad realizirano, sukladno utvrđenim sigurnosnim problemima, donesen je Plan rada za 2013.godinu, a najvažnije odrednice su:
 

-         realizacija projekta kružnog toka u naselju Kloštar Podravski.
-         rješavanje prometne problematike,
-         prevencija u prometu naročito na početku školske godine – održavanjem preventivnih akcija i predavanja po školama,
-         prevencija vršnjačkog nasilja  .
-         prevencija i zaštita starijih osoba
-         vođenje brige o starijim i nemoćnim osobama uz razne oblike prevencije.



Stranica