Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 7. do 9. prosinca, na području Policijske uprave proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 7. do 9. prosinca, na području Policijske uprave proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom do koje je došlo uslijed neprilagođene brzine.

Utvrđena su 63 prometna prekršaja, od čega osam prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva, sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, šest prekršaja nekorištenja propisane zimske opreme vozila, tri prekršaja odnosila su se na prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, dva prekršaja neprilagođene brzine i dva prekršaja upravljanja vozilima za koje je isteklo važenje prometne dozvole.

Tijekom vikenda, utvrđeno je kazneno djelo „Izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, zbog kojeg je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 7. prosinca, u 21.20 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Đurđevcu, kada je 30 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 7. studenoga, u 19.15 sati u Velikoj Mučnoj, kada je 18 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 109 km/h iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h. 

U posebne prostorije do otrježnjenja smještene su bile dvije osobe.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i zaleđenom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom, odnosno zaleđenom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica