Najava preventivno - represivne akcije nadzora poštivanja prednosti prolaska

Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća zbog oduzimanja prednosti prolaska na raskrižjima i broj osoba stradalih u ovim nesrećama, a samim time i povećala sigurnost svih sudionika u cestovnom prometu, u petak, 28. prosinca, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provesti će se preventivno - represivna akcija nadzora poštivanja prednosti prolaska.

Foto: Ilustracija 

Tijekom studenoga na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 40 prometnih nesreća, od čega 17 nesreća s ozlijeđenim osobama i 23 s materijalnom štetom.

U ovim nesrećama dvije osobe teže su ozlijeđene, a 20 osoba lakše je ozlijeđeno. Prednost prolaska je kao uzrok zabilježena u osam prometnih nesreća, što je 20 % ukupno zabilježenih prometnih nesreća. 

Tijekom jedanaest mjeseci 2012. godine, nepoštivanje prednosti prolaska bilo je uzrok 61 prometne nesreće ili 18,5% (ukupno 329 prometnih nesreća). U ovim nesrećama dvije osobe smrtno su stradale, pet osoba teže je ozlijeđeno, a 38 osoba lakše je ozlijeđeno. 

Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća zbog oduzimanja prednosti prolaska na raskrižjima i broj osoba stradalih u ovim nesrećama, a samim time i povećala sigurnost svih sudionika u cestovnom prometu, u petak, 28. prosinca,  na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provesti će se preventivno - represivna akcija nadzora poštivanja prednosti prolaska

Sve sudionike u prometu ovim putem podsjećamo na nužnost poštivanja prometnih znakova i prometnih pravila kojima se regulira promet na raskrižjima, a posebice nužnost poštivanja prometnog znaka "Obavezno zaustavljanje" i značenja upaljenog crvenog svjetla na semaforiziranim raskrižjima. 



Stranica