Križevci: Edukacija polaznika auto škole

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, u petak, 1. ožujka u auto školi „AMK Križevci“ održano je edukativno predavanje. Predavanje je održao policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci polaznicima rečene škole. Teme predavanja bile su stanje sigurnosti u cestovnom prometu, sudjelovanje mladih vozača u cestovnom prometu, najčešći uzroci događanja prometnih nesreća, utjecaj alkohola i droga na vozače te opća pravila ponašanja vozača motornih vozila u prometu. 

Obzirom da se radi o osobama, koje će po prvi puta samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, potrebno ih je uz stečena znanja i vještine, dodatno educirati na opasnosti koje im kao vozačima prijete. Ukazati na značaj vozačke dozvole, ne samo kao dopuštenje za upravljanje vozilom već i na odgovorno ponašanje u pogledu ugrožavanja kako vlastite tako i tuđe sigurnosti.   

Polaznici škole, njih desetak, iskazali su zadovoljstvo s edukacijom, a mišljenje je da takva obraćanja budućim vozačima djeluju pozitivno u smislu smanjenja broja prometnih nesreća te stradavanja u istima.



Stranica