Koprivnica: Najava preventivne akcije "Djeca, prijatelji u prometu"

Treću godinu za redom Postaja prometne policije Koprivnica u suradnji sa Dječjim vrtićem „Tratinčica“ provest će preventivni projekt – akciju „Djeca, prijatelji u prometu“,

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Treću godinu za redom Postaja prometne policije Koprivnica u suradnji sa Dječjim vrtićem „Tratinčica“ provest će preventivni projekt – akciju  „Djeca, prijatelji u prometu“,  a koji je usmjeren  na djecu predškolske dobi koja će u rujnu krenuti po prvi puta u školske klupe. 

Cilj akcije je priprema i edukacija djece za što sigurnije samostalno kretanje u prometu prije nego krenu u prvi razred, tj. usvajanje neophodnih i najosnovnijih znanja, pravila i navika o ponašanju u prometu. Razvijanje osnovnih sposobnosti snalaženja u prometu, obogaćivanje iskustva djece pravilnim predodžbama i doživljajima o svijetu oko sebe. Cilj projekta je i da se, putem djece, roditelje upozori na svjesno i odgovorno ponašanje u cestovnom prometu. 

Program i sadržaj akcije je upoznavanje djece predškolske dobi s policijskim službenicima i stvaranje odnosa povjerenja i sigurnosti (policijski službenici naši su prijatelji kojima se možemo obratiti za pomoć u raznim situacijama).

Također, upoznavanje djece s opremom i tehnikom koju policijski službenici svakodnevno koriste u obavljanju službenih zadaća, edukacije na temu sigurnog kretanja djece u prometu u svojstvu pješaka i biciklista. Tijekom akcije predavanja će biti usmjerena na prijevoz djece u vozilima i upravljanje biciklom.

Na radionicama će se izrađivati prometni znakovi, semafori, letci i plakati. Tijekom pričaonica pričat će se  s djecom kako ona „vide“ promet, iznošenje njihovih iskustava i doživljaja. 

Također,vršit će se natjecanje vrtićkih skupina u spretnosti upravljanja biciklom na poligonu, kvalifikacije za završno natjecanje, nagrađivanje najspretnijih vozača kacigama i zaštitnom opremom.

Nositelji akcije biti će policijski službenici za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica Aleksandra Krnjašić i Pavlica Mrzlečki u suradnji s pedagoginjom Dječjeg vrtića Tratinčica prof. Katarinom Flac.

Akcija će se provoditi od ožujka do svibnja.



Stranica