Rezultati pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela

U razdoblju od 11. do 17. ožujka, na području Policijske uprave proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.

Foto: Ilustracija 

U razdoblju od 11. do 17. ožujka, na području Policijske uprave proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela. 

Ukupno je utvrđen 301 prekršaj, od čega 55 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilima.

U sklopu provođenja pojačanog nadzora, u petak, 15. ožujka, u suradnji s Policijskim upravama virovitičko-podravskom, bjelovarsko-bilogorskom i međimurskom provedena je akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela“. Tijekom akcije kontrolirano je 67 vozila. Utvrđeno je 30 prekršaja, od čega je utvrđeno 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Uslijed kišnih padalina vidljivost je smanjena, a kolnici su mokri i skliski. Stoga sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu.

Kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom.



Stranica