Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici prilikom nadzora prometa utvrdili su 120 prometnih prekršaja, a iz prometa su isključili šest vozila i 33 vozača. Sankcionirano je 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 30 vožnji brzinom većom od dozvoljene, pet isteka tehničkog pregleda, šest tehničkih neispravnosti vozila, šest nepropisnih parkiranja, četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa, te drugi prekršaji.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 22. do 24. ožujka na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina uvjetima na kolniku, te nepoštivanje svjetlosnog znaka. Kod dva vozača osobnih automobila koji su prouzročili prometne nesreće utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa utvrdili su 120 prometnih prekršaja, a iz prometa su isključili šest vozila i 33 vozača.  Sankcionirano je 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 30 vožnji brzinom većom od dozvoljene, pet isteka tehničkog pregleda, šest tehničkih neispravnosti vozila, šest nepropisnih parkiranja, četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa, te drugi prekršaji.

Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu utvrđena su dva prekršaja upravljanja vozilom za koje nije sklopljena polica obveznog osiguranja.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je  smješteno 11 vozača. Uhićen je bio jedan vozač, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 3 000 kuna.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 22. ožujka, u 18.48 sati na otvorenom dijelu ceste između Đurđevca i Čepelovca, kada je 48 - godišnji vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,56 g/kg. Bio je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina je zabilježena u subotu, 23. ožujka, u 12.35 sati u Vlaislavu kada je 30 - godišnji vozač upravljao automobilom brzinom od 112 km/h, na dijelu ceste gdje je ograničena na 60 km/h.

Noću, 23./24. ožujka, provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i nadzor mladih vozača“ tijekom koje su iz prometa isključena 23 vozača, a sedam ih je zadržano do otrježnjenja.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Uslijed snježnih padalina vidljivost je smanjena, a kolnici mokri i klizavi, ponegdje i zaleđeni, te pozivamo sve sudionike da u prometu sudjeluju uz povećan oprez.

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja svog vozila stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova.



Stranica