Najava akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i prometovanja biciklista

Foto: Ilustracija

U prva dva mjeseca ove godine na Postaja prometne policije Koprivnica zabilježila je 54 prometne nesreće, od čega 19 s ozlijeđenim osobama i 35 s materijalnom štetom. Dvije osobe su teško, a 16 osoba je lakše ozlijeđeno.

Od ukupno 124  sudionika prometni nesreća, njih 13 bilo je pod utjecajem alkohola (10%), a prouzročili su devet prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama, u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Također, u istom vremenu bilježe se i četiri prometne nesreće u kojima su sudjelovali biciklisti, od kojih je jedna s materijalnom štetom, a tri s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri biciklsta lakše ozlijeđena. Dvije prometne nesreće skrivili su biciklisti.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometni nesreća do kojih dolazi zbog alkoholiziranosti vozača i prekršaja koji čine vozači bicikla, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, Postaja prometne policije Koprivnica će 29./30. ožujka provest preventivno – represivnu akciju „Nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu i kretanja vozača bicikla“.
 

 

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica