Đurđevac: Nedozvoljeno posjedovanje oružja

Jučer, 2. travnja, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40 i 25 - godišnjakom s đurđevačkog područja, ubog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje i prodaju oružja.

Foto: Ilustracija

Jučer, 2. travnja, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40 i 25 - godišnjakom s đurđevačkog područja, ubog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje i prodaju oružja.

Sumnja se da je 40 – godišnjak u ponedjeljak, 1. travnja, prodao dva pištolja, pušku i streljivo 25 – godišnjaku.

Pretragom kuće kod 25 – godišnjaka pronađena je i automatska malokalibarska puška s optičkim nišanom i prigušivačem. Oružje im je oduzeto.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumjičenih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

 

Dobro je podsjetiti

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."



Stranica