Policijski službenici na tehničkim pregledima traktora

Dolaskom proljeća, započeli su i intenzivni radovi na poljoprivrednim površinama, a samim time se pojačala i nazočnost traktora na prometnicama.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Dolaskom proljeća, započeli su i intenzivni radovi na poljoprivrednim površinama, a samim time se pojačala i nazočnost traktora na prometnicama.

Obzirom da traktori zauzimaju značajno mjesto u statistici događanja prometnih nesreća, policijski službenici Policijske postaje Križevci, iskoristili su obavljanje  tehničkih pregleda traktora koje provode djelatnici Stanice za tehnički pregled vozila u Križevcima i to izvan Stanica za tehnički pregled vozila, te educirali vozače vezano uz sigurno sudjelovanja u cestovnom prometu. 

Jedan od takvih pregleda obavljen je u utorak, 2. travnja, u Kalniku, gdje se odazvalo oko 60  vozača traktora.

 Na mjestu održavanja tehničkih pregleda, policijski službenici za prometnu preventivu, podijelili su vozačima traktora letke koji se prvenstveno odnose na prometovanje traktora  s naglaskom na njihovo stradavanje. 

 Vozači su tom prilikom policijskim službenicima uputili brojna pitanja vezano uz prometovanje traktora, a također su podijelili i svoja loša iskustva iz raznih situacija u prometu.

Ovakve i druge aktivnosti poduzimaju se  u cilju podizanja  prometne kulture na višu razinu s željom da se na taj način pokuša smanjiti broj nesreća u kojima sudjeluju  rečene skupine sudionika u prometu.



Stranica