Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 15. do 21. travnja 2013.g.

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta. Kazneno su prijavljene četiri fizičke osobe.

Foto: Ilustracija   

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta. Kazneno su prijavljene četiri fizičke osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 12 prekršaja, od čega dva prekršaja tučnjave, prekršaj drskog ponašanja, četiri prekršaja svađe i vike, prekršaj odavanja skitnji i prosjačenju, tri prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i prekršaj držanja životinja bez nadzora.

Prekršajno je prijavljeno 15 osoba.

Također, zabilježen je prekršaj narušavanja javnog reda i mira na športskim natjecanjima, a prekršajno je prijavljeno deset osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je šest osoba. Lakše su ozlijeđena tri vozača bicikla, putnica u osobnom automobilu, vozačica osobnog automobila i pješakinja. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinama, u jednom požaru ozlijeđen je 55 – godišnjak, a materijalna šteta cijeni se na oko 125 000 kuna. Zabilježena su dva požara na prometnim sredstvima, nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 100 000 kuna.

Također, zabilježen je požar bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 13 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 14 osoba.

Zatečeno je pet maloljetnika mlađih od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od krađa iz kuća

Kriminalci obično traže očite znakove odsutnosti vlasnika. Nemojte im olakšati ostavljajući kuću otključanu bez nadzora ili s ključevima na vidljivim ili lako dostupnim mjestima

Sve nepoznate osobe i vozila te sumnjive aktivnosti odmah dojavite policiji na broj 192.



Stranica