Koprivnica: Edukacija o sigurnom sudjelovanju u prometu

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U ponedjeljak, 22. travnja, policijska službenica za prevenciju Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, održala je edukativno predavanje Udruzi invalida rada grada Koprivnice na temu sudjelovanja osoba s invaliditetom u prometu, prometovanje bicikla i kretanje pješaka. 

Na edukaciji u prostorijama Udruge prisutno je bilo oko dvadesetak osoba koje su aktivno sudjelovale u edukaciji i davale svoje primjere problema s kojima se susreću kao sudionici u prometu. 

Prisutne je na početku pozdravila dopredsjednica Udruge Marijana Pandur, a uvodnu riječ je održala tajnica Udruge Ljubica Gorup koja je prisutnima ukazala na probleme s kojima se ona susreće kao sudionik u prometu. 

Tijekom edukacije prisutnima je prezentiran reflektirajući prsluk namijenjen vozačima bicikla i pješacima kada se kreću u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, te reflektirajuće trake namijenjene pješacima, a koje su kod prisutnih pobudile veliko zanimanje, te su im poklonjene.

Članovi Udruge su izjavili da će se istima koristiti noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, prvenstveno radi svoje sigurnosti i uočljivosti ostalim sudionicima u prometu.



Stranica