Jedan dragovoljno predao oružje, drugi nije pa kazneno prijavljen

Jučer, 8. travnja, jedna je osoba odlučila predati eksplozivna sredstva koja je nezakonito posjedovala, te je na taj način izbjegla moguće kaznene sankcije.

Foto: Ilustracija

Jučer, 9. svibnja, jedna je osoba odlučila predati oružje koje je nezakonito posjedovala, te je na taj način izbjegla moguće kaznene sankcije. Naime, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala automatsku strojnicu, 200 komada streljiva, osam lovačkih patrona, dva nabojnika i tromblonski metak.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28 – godišnjak s križevačkog područja nedozvoljeno posjedovao kilogram crnog baruta i 108 komada manevarskog streljiva. Predmeti su mu oduzeti i podnesena je kaznena prijava.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."



Stranica